Strony
Styczeń 2018
P W Ś C P S N
« sty    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Polecamy
  • Oszczędności transportoweOszczędności transportowe
    W dzisiejszych czasach bardzo wiele ludzi zastanawia się przede wszystkim nad tym, w jaki sposób postępować, aby móc zaoszczędzić jak najwięcej pieniędzy. Dlatego też coraz częściej można zauważyć to, że …
  • Mechanik samochodowy pruszkówMechanik samochodowy pruszków
    Wyjazd do kolegi. Pojechałem do kolegi w odwiedziny. Nie widzieliśmy się już od wojska, czyli od ładnych paru lat. Było więc o czym gadać. Wszystko byłoby fajnie, gdyby w którymś …
  • Transport intermodalnyTransport intermodalny
    Transport intermodalny to kolejny rodzaj transportu, który używa więcej niż jedną gałąź transportu. Oczywiście jedyną zasadą jest używanie tylko i wyłącznie jednej jednostki ładunkowej na całej trasie, którą należy pokonać. …

postheadericon Jaką wodę dodawać do potraw?

Sprzeczki związane z tym, jaką wodę dodawać do potraw trwają nie od dziś. Wydawać by się mogło, że temat kłótni jest nieco absurdalny, jeśli jednak sprawa idzie o kulinaria, okazuje się, że rzecz jest bardziej poważna, niż mogłoby się to na początku wydawać. Przede wszystkim woda może być różna. Mamy do czynienia z wodą surową, taką, która została przegotowana, gotującą się, jak również z wodą mineralną, a ta może być niegazowana, gazowana albo lekko gazowana. Jak więc widać, pole do popisu się rozszerza. I teraz – co takiego wybrać do gotowania. Wiele osób decyduje się na skorzystanie z wody mineralnej. Jest to dobry pomysł, o ile weźmiemy wodę niegazowaną i, co więcej, z niezbyt dużą ilością substancji mineralnych. Jeśli bowiem zdecydujemy się na gotowanie w wodzie, która zawiera bardzo dużo siarczyn czy innych zdrowych minerałów (ale jednocześnie bardzo gorzkich i nie najlepszych w smaku), wtedy może okazać się, że całe jedzenie będzie smakowało okropnie. Jeśli planujemy ugotować potrawę, wtedy nie musimy wykorzystywać do tego przegotowanej wody. Woda zagotuje się wraz z całym daniem. Jeżeli natomiast zależy nam na tym, żeby dolać wody do gotowej już potrawy, wtedy lepiej to zrobić wodą gotowaną.

Leave a Reply