Strony
Lipiec 2018
P W Ś C P S N
« Sty    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Polecamy
  • Transport firmowyTransport firmowy
    Ludzie starają się za wszelką cenę zdobyć dla siebie możliwości zarabiania odpowiedniej ilości pieniędzy. Kwestią nader istotną staje się na dzień dzisiejszy przede wszystkim to, aby nie pracować dla kogoś …
  • Awaryjne otwieranie aut warszawaAwaryjne otwieranie aut warszawa
    Zatrzaśnięte kluczyki. Żyję w ciągłym biegu. Kiedyś musiało to się na mnie zemścić. Umówiłem się na spotkanie biznesowe i jak zwykle wyjechałem za późno. Na drodze były korki, więc na …
  • Zadbaj o udogodnieniaZadbaj o udogodnienia
    Wiadomo, że każdy z nas chciałby żyć w luksusach, prowadzić wygodne życie. Jest tak, że powinniśmy sobie wszystko ułatwiać, a nie utrudniać. Dlatego też kupując samochód warto zdecydować się na …

postheadericon Jaką wodę dodawać do potraw?

Sprzeczki związane z tym, jaką wodę dodawać do potraw trwają nie od dziś. Wydawać by się mogło, że temat kłótni jest nieco absurdalny, jeśli jednak sprawa idzie o kulinaria, okazuje się, że rzecz jest bardziej poważna, niż mogłoby się to na początku wydawać. Przede wszystkim woda może być różna. Mamy do czynienia z wodą surową, taką, która została przegotowana, gotującą się, jak również z wodą mineralną, a ta może być niegazowana, gazowana albo lekko gazowana. Jak więc widać, pole do popisu się rozszerza. I teraz – co takiego wybrać do gotowania. Wiele osób decyduje się na skorzystanie z wody mineralnej. Jest to dobry pomysł, o ile weźmiemy wodę niegazowaną i, co więcej, z niezbyt dużą ilością substancji mineralnych. Jeśli bowiem zdecydujemy się na gotowanie w wodzie, która zawiera bardzo dużo siarczyn czy innych zdrowych minerałów (ale jednocześnie bardzo gorzkich i nie najlepszych w smaku), wtedy może okazać się, że całe jedzenie będzie smakowało okropnie. Jeśli planujemy ugotować potrawę, wtedy nie musimy wykorzystywać do tego przegotowanej wody. Woda zagotuje się wraz z całym daniem. Jeżeli natomiast zależy nam na tym, żeby dolać wody do gotowej już potrawy, wtedy lepiej to zrobić wodą gotowaną.

Leave a Reply