Strony
Maj 2018
P W Ś C P S N
« Sty    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Polecamy
  • Samochód służbowySamochód służbowy
    Wiele osób na pytanie, jaki samochód jest najlepszy, bez wahania odpowie służbowy. Takie jest podejście wszystkich przedstawicieli handlowych, dyrektorów, kierowników, logistów, itp. Wszyscy czerpią korzyści z tego, że ich praca …
  • Wybierz to, co jest tańszeWybierz to, co jest tańsze
    Trudno ukryć, że w dzisiejszych czasach pieniądze odgrywają niesamowicie istotną rolę. Ceny towarów rosną, a niestety nasze wypłaty są takie same. Skutek tego jest taki, że niestety więcej pieniędzy zostawiamy …
  • Adwokaci grodzisk mazowieckiAdwokaci grodzisk mazowiecki
    Adwokaci Grodzisk Mazowiecki. Korzystanie z porad prawnych wiąże się z koniecznością udania się do kancelarii prawnej w której zatrudnieni są adwokaci Grodzisk Mazowiecki, posiada na swoim terenie wielu skutecznych prawników. …

postheadericon Jaką wodę dodawać do potraw?

Sprzeczki związane z tym, jaką wodę dodawać do potraw trwają nie od dziś. Wydawać by się mogło, że temat kłótni jest nieco absurdalny, jeśli jednak sprawa idzie o kulinaria, okazuje się, że rzecz jest bardziej poważna, niż mogłoby się to na początku wydawać. Przede wszystkim woda może być różna. Mamy do czynienia z wodą surową, taką, która została przegotowana, gotującą się, jak również z wodą mineralną, a ta może być niegazowana, gazowana albo lekko gazowana. Jak więc widać, pole do popisu się rozszerza. I teraz – co takiego wybrać do gotowania. Wiele osób decyduje się na skorzystanie z wody mineralnej. Jest to dobry pomysł, o ile weźmiemy wodę niegazowaną i, co więcej, z niezbyt dużą ilością substancji mineralnych. Jeśli bowiem zdecydujemy się na gotowanie w wodzie, która zawiera bardzo dużo siarczyn czy innych zdrowych minerałów (ale jednocześnie bardzo gorzkich i nie najlepszych w smaku), wtedy może okazać się, że całe jedzenie będzie smakowało okropnie. Jeśli planujemy ugotować potrawę, wtedy nie musimy wykorzystywać do tego przegotowanej wody. Woda zagotuje się wraz z całym daniem. Jeżeli natomiast zależy nam na tym, żeby dolać wody do gotowej już potrawy, wtedy lepiej to zrobić wodą gotowaną.

Leave a Reply