Strony
Sierpień 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Polecamy
  • Znajdź samochód dla siebieZnajdź samochód dla siebie
    Niezaprzeczalnie każdy z nas jest zupełnie inny. Różnimy się pod względem wyglądu i charakteru, ale również posiadamy znacznie inne upodobania. Z pewnością każdemu z nas podoba się coś innego i …
  • Transport- kolejowy, samochodowy?Transport- kolejowy, samochodowy?
    Coraz częściej możemy zauważyć, ze ludzie wybierają swój transport do szkoły chociażby decydując się na to, ze będą jeździć koleją. Jest to bardzo pozytywne stwierdzenie, ponieważ możemy zauważyć, że każdy …
  • Prawo jazdy kat a warszawa bemowoPrawo jazdy kat a warszawa bemowo
    Prawo jazdy na motocykl. Naprawdę spora część mężczyzn marzy o przejażdżkach motocyklowych w gronie znajomych. Do tego celu potrzebna jest nie tylko dobra maszyna, ale również uprawnienia do jej prowadzenia. …

postheadericon Jaką wodę dodawać do potraw?

Sprzeczki związane z tym, jaką wodę dodawać do potraw trwają nie od dziś. Wydawać by się mogło, że temat kłótni jest nieco absurdalny, jeśli jednak sprawa idzie o kulinaria, okazuje się, że rzecz jest bardziej poważna, niż mogłoby się to na początku wydawać. Przede wszystkim woda może być różna. Mamy do czynienia z wodą surową, taką, która została przegotowana, gotującą się, jak również z wodą mineralną, a ta może być niegazowana, gazowana albo lekko gazowana. Jak więc widać, pole do popisu się rozszerza. I teraz – co takiego wybrać do gotowania. Wiele osób decyduje się na skorzystanie z wody mineralnej. Jest to dobry pomysł, o ile weźmiemy wodę niegazowaną i, co więcej, z niezbyt dużą ilością substancji mineralnych. Jeśli bowiem zdecydujemy się na gotowanie w wodzie, która zawiera bardzo dużo siarczyn czy innych zdrowych minerałów (ale jednocześnie bardzo gorzkich i nie najlepszych w smaku), wtedy może okazać się, że całe jedzenie będzie smakowało okropnie. Jeśli planujemy ugotować potrawę, wtedy nie musimy wykorzystywać do tego przegotowanej wody. Woda zagotuje się wraz z całym daniem. Jeżeli natomiast zależy nam na tym, żeby dolać wody do gotowej już potrawy, wtedy lepiej to zrobić wodą gotowaną.

Leave a Reply