Strony
Październik 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Polecamy
  • Transport w codziennym życiuTransport w codziennym życiu
    Każdego dnia korzystamy z różnych środków transportowych. Niewiele jest osób, które maja tak blisko do pracy, że swoją drogę przemierzają na piechotę. Z reguły, pierwsze kroki kierujemy do tramwaju, autobusu, …
  • Wynajmowanie autokaru na ślubWynajmowanie autokaru na ślub
    Każdy z nas ma w swoim życiu bardzo szczególny dzień kiedy to wchodzi na zupełnie nową drogę swojego życia. Bardzo trudno jest tak naprawdę zdecydować się na sam ślub w …
  • Awaryjne otwieranie aut warszawaAwaryjne otwieranie aut warszawa
    Zatrzaśnięte kluczyki. Żyję w ciągłym biegu. Kiedyś musiało to się na mnie zemścić. Umówiłem się na spotkanie biznesowe i jak zwykle wyjechałem za późno. Na drodze były korki, więc na …

postheadericon Jaką wodę dodawać do potraw?

Sprzeczki związane z tym, jaką wodę dodawać do potraw trwają nie od dziś. Wydawać by się mogło, że temat kłótni jest nieco absurdalny, jeśli jednak sprawa idzie o kulinaria, okazuje się, że rzecz jest bardziej poważna, niż mogłoby się to na początku wydawać. Przede wszystkim woda może być różna. Mamy do czynienia z wodą surową, taką, która została przegotowana, gotującą się, jak również z wodą mineralną, a ta może być niegazowana, gazowana albo lekko gazowana. Jak więc widać, pole do popisu się rozszerza. I teraz – co takiego wybrać do gotowania. Wiele osób decyduje się na skorzystanie z wody mineralnej. Jest to dobry pomysł, o ile weźmiemy wodę niegazowaną i, co więcej, z niezbyt dużą ilością substancji mineralnych. Jeśli bowiem zdecydujemy się na gotowanie w wodzie, która zawiera bardzo dużo siarczyn czy innych zdrowych minerałów (ale jednocześnie bardzo gorzkich i nie najlepszych w smaku), wtedy może okazać się, że całe jedzenie będzie smakowało okropnie. Jeśli planujemy ugotować potrawę, wtedy nie musimy wykorzystywać do tego przegotowanej wody. Woda zagotuje się wraz z całym daniem. Jeżeli natomiast zależy nam na tym, żeby dolać wody do gotowej już potrawy, wtedy lepiej to zrobić wodą gotowaną.

Leave a Reply