Strony
Wrzesień 2018
P W Ś C P S N
« Sty    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Polecamy
  • Awaria – wyciek płynu z chłodnicyAwaria – wyciek płynu z chłodnicy
    Układ chłodzenia w każdym pojeździe mechanicznym ma do spełnienia to samo zadanie – chłodzenie silnika pojazdu w układzie zamkniętym. Najlepiej, jak w układzie chłodzenia jest specjalny płyn, chociaż niektórzy napełniają …
  • Ubezpieczenia na życie rankingUbezpieczenia na życie ranking
    Jakie ubezpieczenie na życie wybrać?. Ubezpieczenie na życie powinien wykupić każdy odpowiedzialny człowiek a już zwłaszcza każdy kierowca! Jazda samochodem (nieważne: osobowym, dostawczym, czy ciężarowym) zawsze pociąga za sobą pewne …
  • Salon toyoty poznańSalon toyoty poznań
    Nowe auto. Po wielu latach jeżdżenia starym samochodem, nadszedł w końcu czas wymiany. Co prawda lubiłem moje autko, ale jego stan techniczny praktycznie uniemożliwiał dalsze z niego korzystanie. Postanowiłem tym …

postheadericon Jaką wodę dodawać do potraw?

Sprzeczki związane z tym, jaką wodę dodawać do potraw trwają nie od dziś. Wydawać by się mogło, że temat kłótni jest nieco absurdalny, jeśli jednak sprawa idzie o kulinaria, okazuje się, że rzecz jest bardziej poważna, niż mogłoby się to na początku wydawać. Przede wszystkim woda może być różna. Mamy do czynienia z wodą surową, taką, która została przegotowana, gotującą się, jak również z wodą mineralną, a ta może być niegazowana, gazowana albo lekko gazowana. Jak więc widać, pole do popisu się rozszerza. I teraz – co takiego wybrać do gotowania. Wiele osób decyduje się na skorzystanie z wody mineralnej. Jest to dobry pomysł, o ile weźmiemy wodę niegazowaną i, co więcej, z niezbyt dużą ilością substancji mineralnych. Jeśli bowiem zdecydujemy się na gotowanie w wodzie, która zawiera bardzo dużo siarczyn czy innych zdrowych minerałów (ale jednocześnie bardzo gorzkich i nie najlepszych w smaku), wtedy może okazać się, że całe jedzenie będzie smakowało okropnie. Jeśli planujemy ugotować potrawę, wtedy nie musimy wykorzystywać do tego przegotowanej wody. Woda zagotuje się wraz z całym daniem. Jeżeli natomiast zależy nam na tym, żeby dolać wody do gotowej już potrawy, wtedy lepiej to zrobić wodą gotowaną.

Leave a Reply