Strony
Maj 2018
P W Ś C P S N
« Sty    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Polecamy
  • Samochody sprowadzane zza granicySamochody sprowadzane zza granicy
    Każdy z nas chciałby w swoim garażu posiadać dla siebie odpowiedni samochód, który mógłby w pełni odpowiadać wszystkim naszym potrzebą związanym z transportem zarówno ludzi jak i rzeczy. Nie zawsze …
  • MotocykleMotocykle
    Wielu można spotkać maniaków danych pojazdów mechanicznych. Również wielu będzie można spotkać motocyklistów, którzy uwielbiają poruszać się tymi cackami. Tutaj, jak i wszędzie indziej, możliwe jest znalezienie co najmniej kilku …
  • Mechanik samochodowy pruszkówMechanik samochodowy pruszków
    Wyjazd do kolegi. Pojechałem do kolegi w odwiedziny. Nie widzieliśmy się już od wojska, czyli od ładnych paru lat. Było więc o czym gadać. Wszystko byłoby fajnie, gdyby w którymś …

postheadericon Co warto wiedzieć o pieczeniu?

Osoba, która dopiero zaczyna robić wypieki, powinna znać kilka prawd o pieczeniu. Przede wszystkim w dzisiejszych czasach coraz popularniejsze staje się pieczenie w formie teflonowej. Najczęściej wówczas panie domu decydują się na brak jakiegokolwiek tłuszczu położonego na spód. Nie jest to jednak najlepsze rozwiązanie. Wystarczy zastanowić się nad tym, jak wiele masła i cukru jest już w cieście, aby przekonać się, że odrobina tłuszczu na spód niewiele już w sytuacji zmieni. Dlatego jeśli pieczemy, kładźmy niewielką, ale zawsze jakąkolwiek warstwę tłuszczu. Trzymajmy się również przepisów. Jeśli w przepisie jest napisane, że powinniśmy dane ciasto trzymać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 minut, nie wkładajmy go do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. To może mu trwale zaszkodzić. A chyba nie chcielibyśmy mieć spalonego ciasta. Ani na odwrót – niedopieczonego, jeśli zbyt krótko będziemy je trzymać w piekarniku. A więc, patrzmy na to, co mówi nam przepis. Jeśli natomiast mamy piekarnik bez termoobiegu i chcemy piec ciastka, wtedy pamiętajmy o przewróceniu ich na drugą stronę. Upieką się równo na złocisty kolor, a nie spalą z jednej strony, z drugiej będąc jeszcze surowymi.

Leave a Reply